Titian Kejayaan yang Sedang Diseberangi

Assalamulaikum
 kawan kawan yang comel comel , yang pandai pandai , yang alim alim , yang ceria ceria , yang cantik cantik , yang hensem hensem 

dan yang paling penting sekali sentiasa bersyukur kepada Allah :)  
Kita kan makhluk Allah . Ciptaan Allah yang istimewa . Special gituu .. 


Alhamdulillah Alhamdulillah Alhamdulillah . 
Masih lagi berpeluang mengupdate blog yang dah lame terbengkalai ni . Almaklum lah . Orang busy kann . 

Haaa, macam mane ramadhan setakat nih ? Masih mampu lagi kah ? Tepuk dada tanya 'perut' . 
Fasa Rahmah dah berlalu kan ? Fasa Maghfirah sedang dititi . Dan fasa yang terakhir sekalii iaitu fasa yang amat dinanti nanti kan . Fasa keselamatan dari api neraka . Pada fasa nih lah dimana berlakunya lailatul qadar.
Siapa yang tak nak Lailatul Qadar kan ? Semua orang nak . Termasuklah Anis sekali . 

Actually , Anis update nih . Nak mintak tolong doakan Anis .. Doa ape ea... Hehe .. Takkan lah korang tak tau.. 
Tolong doakan Anis exam trial PMR nanti . Mane lah tau kan . Doa tu dimakbulkan . Lagi lagi bulan puasa nih kan ? Kan kan ? Nak tahu tak, kalau kita doakan orang lain , malaikat akan doakan pulak untuk kita . Alhamdulillah . Jadi , jangan segan segan doakan . 

Ramai kawan anis tanye macam nih : Anis , tak nervous ke? Trial nak dekat nih. 
Haha . ku hanya mampu tersenyum . Nak mengeluh merungut pun dah tak gune dah kan ? However it is, I have to face it . Kalau akak akak abang abang dulu dulu boleh buat . Kenapa kita tak boleh kan ? Mesti boleh punye lah . Yang penting usaha tu . Rajin pun kene lah jugak .

Nervous ? Tipulah kalau Anis kate tak nervous . Teramat sangat . Harapan keluarga. Ye tak ? Herm . 
Ape ape pun . Kene serahkan segalanya pada Yang Maha Kuasa . Allah pasti akan tentukan dimana kita berada selepas kita berusaha . Percayalah . 

Allah kan ada. Jangan risau, okay ? 

Ayat yang biase Anis sebut . Nak tenangkan diri lah katekan .. Orang kate, perasaan nervous nih tak boleh disimpan lame lame . Nanti takut memakan diri . Hehe . However, tolong lah yea ? Kite kan saudara same islam . Kene saling tolong menolong . Hehe . 

Walaumacam mane pun , Anis tetap akan doakan rakan seperjuangan yang same same menghadapi exam exam nih . Semoga kita sama sama boleh buat yang terbaik . Aminn . Insyaa Allah . :)

Okay lah . Anis tak mampu nak tulis panjang panjang nih . Bukan tak mampu . Malas jea . Need to be close with books . Trial oh Trial .

Jangan Lupe Untuk Berusaha :) 

Assalamulaikum .

No comments:

Post a Comment