Masa Itu Emas

Assalamualaikum wahai para mujahidin dan mujahidat sekalian :) 
Apa khabar ? Alhamdulillah Alhamdulillah Alhamdulillah , kita masih diberi peluang untuk bernafas dan menikmati segala pemberian Allah. Sedar tak sedarkan, sekarang kita dah nak hampir bulan 6 . Ana nak mintak seminit , cuba kita fikirkan , selama hampir 6 bulan nih , adakah iman kita semakin bertambah ?
Rase- rasenyelah kan , antara yang baik dan yang jahat , yang mana paling banyak kita dah lakukan . Kepada yang bertambah imannya alhamdulillah dan ana ucapkan tahniah yea. Teruskan usaha dab banyakkan bersabar untuk tingkatkan iman kita.
Kate orang, semakin beriman kita, semakin banyak lah dugaan nye. Walaubagaimanapun, percayalah Allah tidak akan memberikan sesuatu dugaan yang melebihi kemampuan hamba-Nya . Percayalah .


Yang penting sekali pasti kan Allah dekat dengan kita . 
Ana nak tanya, agak-agak lah kan , cuti 2 minggu nih sahabat2 semua buat ape yea ?
Dah ade perancangan ke belum .? Kalau yang dah ada , berusaha bersungguh sungguh yea. Jangan sekadar melepaskan batok di tangga . Bagi yang tak ade lagi, ana nasihatkan jangan bazirkan waktu yang kita ada ini. Rancang sebaik-baiknya cuti ini dengan aktiviti yang berfaedah. Bagi yang menghadapi peperiksaan besar pulak jangan lupa untuk belajar . Takut takut nanti tak ada masa pulak nak study .

okea. sampai sini saja lah . Gunakan masa sebaiknya . Allah Maha Melihat <3

Assalamulaikum ^_^


No comments:

Post a Comment